Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Ei tu meille vihreetä seinää olohuoneeseen ;)

Joo, turha sitä on suunnitella mitään liian tarkasti kun ei kuitenkaan käy niin ;D

Se vihree seinä on kuitenkin ollut mielessä jo aikojen alusta asti, oli niin ihana vanhassa kodissa ;) Ainoa, että nyt halusin jotain kuviota siihen mukaan, enemmän kuin sellaista sotkumaalatun näköistä. Ja myös jotain toista väriä toiselle seinälle. Mutta ei, monia monia ja vielä lisääkin tunteja vietettyäni tapettikirjojen edessä en vaan kertakaikkiaan löytänyt mitään tapettia, jossa yhdistyisi kaikki; vihreä väri, oikealla sävyllä, sekä ihana kuvio (ja hinta!). Ihania tapetteja kyllä löytyi, mutta väärän värisinä ja liian kovan hintalapun omaavina. 92 rullalta on ehkä liian paljon jos sitä tarvittais vähintään 7 rullaa ;).

Perjantaina käytiin sitten lasten kanssa hakemassa näitä ok määrityksen saaneita tapetteja vertailuun raksalle. Joka kerta käyn myös alelaarit läpi sellaisia bongatessani ja tällä kertaa sinne oli ilmestynyt pari ihanaa tapettia. Pyysin niistä näytepalat mukaan, jotta voitais katsoa sopisko toinen niistä eteiseen. Siinä kun sitten tunnin verran tapetteja pähkäiltiin niin päätettiin että kun kerta ne oli meidän mielestä oikeesti kivoja tapetteja, niin ei sillä värillä väliä, otetaankin nää meidän olohuoneeseen ;). Eli vihreetä sitten sisustukseen muulla tavoin ihan kamalasti ;D

Ainoa mikä mietityttää, onko liiankin kuvioinen sitten ;) Kun tarkoitus oli pistää pitkälle seinälle paljon valokuvia, taustalla erisävyin kuvioita vihreä ;) Mutta ehkä me pistetään vaan seepian sävyisiä kuvia, niin ei tuu liian hulluksi värien karnevaali ;).


Eli tää ruskeansävyinen tulee nyt sitten pitkälle seinälle, joka ylettyy eteisestä aina takapihan ovelle asti, ollen 10 metriä pitkä. Ja isojen ikkunoiden päälle ja viereen myös.


Sama tapetti, mutta punaisena, tulee television taakse, erkkeriin ja mahdollisesti vielä keittiön kaappien päälle!

Ja mikä positiivisinta tässä ihanien tapettien löydössä oli, oli niiden hinta! Ovh on 25 e rulla, eli jopa edullinen niiden yli 90 euron tapettien jälkeen. Laatu kuitenkin mielestäni ihan moitteeton, paksu paperinen tapetti, johon päräytettiin kasa ketsuppia ja hinkattiin se pois ylimärällä rätillä, ei mitään vaikutusta ;) Tapetista tuli puhdas ja ihan saman näköinen kun ennen sotkemista, toisin kuin vanhan kodin Bauhausin olohuoneen tapetista, josta lähti väri irti :D. Mutta nyt tosiaan alessa puoleen hintaan poiston takia, 12,5 e rulla. Mutta mitä vielä, Hyvinkään RTV:n myyjä oli niin iloinen saadessaan kaksi hyllyä tyhjäksi mun ostosten takia, että päätti tiputtaa hinnan viiteen euroon per rulla!!!! :O. Eli meidän eteiskäytävän/olohuoneen/ruokahuoneen/keittiön tapetit tulivat sitten maksamaan 110 euroa!! Voiko iloisemmaksi tapettilöytö ja mukavat myyjät enää tehdä ;)))))

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Tänään kävin raksalla ja siellä näytti tältä..

Päätin nyt nostaa blogin suoraan tän päivän tilanteeseen ja pistelen niitä vanhoja kuvia sitten tän jälkeen.


Virpojat olivat löytäneet tiensä raksallekkin (hiukan neuvottuna ;)) pääsiäisenä ja eniten väriä sinne tällä hetkellä tuo niiden jättämät vitsat ;)


Nyt ollaan siis niinkin pitkällä kuin väliseinien teossa. Niin siistii aina nähdä tätä edistystä ;) Yllättyy aina positiivisesti kun raksalla menee! Toivottavasti nää sairastamiset kohta jäis ja pääsis sinne taas urakoimaan itsekkin. Tällä hetkellä haaveissa vaan kun flunssa iski sitten muhun ja äänikään ei juuri tällä hetkellä muuta kuin pihise ja kurkussa on kaktus.
Kuvassa muuten näkyy siis olohuoneesta etuovelle päin, eli vasemmalla ensin kodinhoitohuoneen ovi, sitten vessan ja kolmantena kuistin. Oikealle, mutta seinän vasemmalle puolelle tulee sitten ne portaat ja se samainen tapetti jonka viimeksi löysin ja joka on ystävän olohuoneen seinällä ;D. Seinän toisella puolella on sitten keittiö.


Elikkäs tämä tässä näin. Mä toivon että toi valoisuus säilyy siellä sittenkin kun ikkunoiden molemmin puolin tulee tummat kaapit ;).


Siinä sitten työhuoneen tuplaoven paikka ja vielä ilman levyjä oleva kylpyhuone. Siihen oli piirretty alunperin tiiliseinä, mutta koska kaikki muut kylppärin seinät on noita normaaleja, niin vastaavan mielestä tuo seinä on tehtävä samoin seinien erilaisen elämisen takia.


Ja tässä sai miekkonen taas viettää aikaansa ;D 90 kulmat huomattavasti helpompia ;D



Piippukin ilmestyi paikoilleen hetki sitten. Ja takkaa odotellaan jo malttamattomina ;)


Tänään oli harmaa päivä ulkona, mutta sisällä valoisaa vaikkei valon valoa ollutkaan päällä. Ja ikkunoiden edessä villaa.. Ja siihen oon kyllä tosi tyytyväinen, olin ihan varma talon pimenevän väliseinien myötä ;D

Ja sitten valmistautumaan katsomaan kun Suomi voittaa kultaa! ;) (Hope so!)

perjantai 13. toukokuuta 2011

Shoppailuperjantai viikon saikkuilun jälkeen

Tyttö oli pipinä maanantaista eteenpäin ja vaikka ihanista ilmoista siinä sivussa on voinut nauttia, niin alkoi jo ressiä puskea kun ei minnekkään voinut iltaisinkaan lähteä tapetteja jne kohta jo tarpeellista etsimään. Perjantaina sitten, kun torstai oli terve päivä, päätin, että nyt pyhitetään koko päivä shoppailulle ;). Lapset sai valita päikyn tai kauppojen välillä ja valitsivat kaupat. Muutaman kerran esiintyi kevyttä riehumista (vain yksi bidee allas kaatui ;)) mutta yllättävän hienosti jaksoivat lähes 10 tunnin reissun! Reippaat lapset ;).


Ekana mentiin Järvenpään Varastomaalissa käymään, sieltä löytyi poistolaarista (-30%) ylläolevaa tapettia, joka tulee meidän "porraskuiluun" ja yläkerran aulaan. Portaat kun ovat niin vaaleat niin vaaleaa tapettia haluttiin siihen ja koska seinä on kovinkin yhtenäinen yläkerran aulan kanssa, tulee sitä siis sinnekkin! Ainoa viba, tapettiostos koostuu kahdesta eri painoksesta, mutta en niistä mitään suuren suurta sävyeroa havainnut, täytyy vaan jaotella erät sopivasti kulmasta alkaviksi.


Ja lisää tarjouslaattaa lähti mukaan sieltäkin, alakerran vessan lattia tullaan päällystämään tällä, hieman ruskeampi luonnossa. Ja kalleinta tähän asti ostamaani laattaa, 19,90e/m2 ;D Mutta sitä tarvittiin alle kolme neliötä, että pieni hurvittelu sallittakoon ;D


Ikeaan mentiin sitten ostamaan paria lipastoa lasten huoneisiin, mutta kappas vaan, jätinkin toistaiseksi ostamatta kun auto täyttyi vallan muilla ostoksilla ;D Meillä olleista jo mun vanhemmilla käytössä olleista lautasista luovuttiin muuton yhteydessä, jotta saatais sitten uuteen kotiin ihan elämän ensimmäinen kokonainen astiasto ihan arkikäyttöön ja vieläpä kiva sellainen. Tarttui nyt sitten Ikeasta mukaan nuita vihreitä lautasia isoja, pieniä, syviä ja kippoja kaikkia tusina ja mukeja vielä saman verran siihen rinnalle ;)


Toivottavasti kestävät käytössä paremmin kuin jotkut muut Ikean laatutuotteet ;).


Ja laseista puheenollen, tuli niitäkin ostettua ;D Vihreät oli ihkuja, mutta aika ohkasia, joten aika näyttää, mutta noi isommat oli tosi paksun oloisia, että ehkä ne kestää meidän rähmänäppejä vähän paremmin ;)


Mattokin tarttui mukaan, ihana vihreä karvamatto! Pakko oli sekin jo ottaa kun oli kerran tarjouksessa ;D Ois siis muutenkin myöhemmin lähtenyt ;). Siitä nyt ei parempaa kuvaa tällä kertaa, saa suojavarustuksessaan lähteä samantien astioiden kanssa kohti varastoa muuttoa odottelemaan..


Näitä oli monen värisiä ja olivat niin ihania, että oisin halunnut ottaa useammankin matkaan! Hintaa kuitenkin vähän enemmän kuin ihan tosi vähän, niin otin sitten vaan yhden joka saa paikkansa kodinhoitohuoneesta saman väristen ovien vierestä ;). Ja jos vielä tähän asti oli epävarmaa, niin juu, tykkään vihreästä ;).


Ja kyllähän sieltä lähti sitten paljon muutakin... ;). Mutta se olikin sitten viimeinen paikka jonne rahoja jätettiin, muualla vaan tutkailtiin, otettiin muistin tueksi kuvia kännykällä ja pähkäillään lisää kotona!

Pähkäillä saa myös Tapettitalon tapetteja joita posti toi kuorellisen! Ikävä kyllä se mun hehkuttama vihreä(!)lemppari olikin sitten ihan täydellisen eri sävyinen kuin tällä näytöllä vaikutti, joten joutuu varmaan sen suosikin jättämään sivuun.. Mutta mietintää mietintää..

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Pihaa!

Jei! Kone on palannut korjaus reissulta ehompana kuin koskaan ja taas voi blogia päivittää ihan kuvien kera ;)
Pistetään ensin uudempia kuulumisia ja palataan sitten vanhempiin kuviin vähän myöhemmin, ihan pakko niitä tänne on pistää kun niitä on sitä varten otettu ;). Nopeasti ne työvaiheet unohtaa ja miekkonenkin tykkää blogia lueskella sen takia kun täältä näkee aina kuin paljon onkaan edistynyt :).


Talkoot meillä tosiaan oli silloin pääsiäisviikonloppuna ja piha saatiin raivattua ihan niinkuin pitikin! Tässä kaksi pienintä talkoolaista, jotka tosin tyytyivät vain nukkumaan ja syömään ;). Vielä pari lautakasaa ennenkuin kaivinkoneen voi päästää hommiin mutta sitten alkaa se pihankin muokkaus! Tarkoitus siis todellakin pistää jo takapihaa leikittävään kuntoon, pääsee lapset heti siitäkin nauttimaan ja kun rakennustyömaalla kuitenkin joudutaan hetki asumaan yläkerran ollessa kesken, niin kyllä saa luvan olohuoneen ikkunoista näkyä jotain muuta kuin villapaaleja! Pihaprojekti ei myöskään haittaa talonrakentamista, koska tää on kokonaan mun harteilla, saa nähdä mitä tulee ;).


Tämmöseen jättimäiseen paperiin on sitten väännetty pihasuunnitelmaa. Mikään viherpeukalo en oo ikinä ollut, joten kokeilun kautta mennään mikä suunnitelmista on oikeesti toimivaa ;D. Pihasta tulee lähes täysin syötävä, elikkäs hyötykasveja suurin osa, puut kaikki, yhtä jo siellä kasvavaa lukuunottamatta, tekee herkkuja, omenaa, luumua, kirsikkaa, päärynää jne, ne valitsin jo viime syksynä yhden päivän kansalaisopiston pihakurssilla. Kasvihuone on jo odottamassa pystytystä, yrteille ja salaateille on oma paikkansa heti terassin vieressä ja muut, vähän harvemmin käytetyt saa sitten kasvaa, jos kasvaa, tuolla tontin takana.
Vasempaan takanurkkaan tulee lapsille iso hiekka-alue kivineen ja kantoineen ja siihen viereen ainakin keinut ja leikkimökki. Muurattava grillikin on suunnitelmissa ja toki kauniita kukkiakin jonkun verran tulee, mutta helppohoitoisia vain ;).


Perjantaina kävin lasten kanssa puutarhaostoksilla (ja tapetteja tutkailemassa) ja mukaan lähti 150 kiloa valkoista kiveä Agrimarketin tarjouksesta ja lauantaina vielä miekkosen kanssa haettiin toinen samanlainen satsi :D. Mä niin rakastan tuota valkoista kiveä, sitä oli jo vanhan kodin pihassa ja nyt sitä todellakin tulee tuonne! 12 neliötä pitäisi tuosta satsista saada.


Jyskistä haettiin samalla lisää noita ihania kukkaruukkuja kasa ja lapset valitsivat orvokkeja niihin istutettaviksi. Mansikoita ostettiin myös pariin muuhun ja pinaattia ja salaattia pistettiin kasvamaan myös. Nyt kun ei se oma piha vielä ole istutus kunnossa, niin näillä sai kyllä pahimmat syyhyt kasvatukseen lähtemään ;).