Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Leikkimökki lensi takapihalle ja kaikkea muutakin siellä tapahtui ;)

Nyt tulee sitten paljon kuvia sisältävä pihapostaus ;) Siellä tapahtui muutamassa päivässä niin hirmusti kun ei ollut mies (tai nais) voiman varassa ;)


Tässä siis takapiha ennen muokkausta. Kaavittu osittain kun talolle kaivettiin kuoppaa ja sitten tuota täytemaata talon vierellä.


Pikkuinen kaivuri aloitti mun rääpimän pihasuunnitelman mukaan ylänurkasta, elikkäs ensimmäisenä kaivettiin kuoppa lasten hiekka"laatikolle". Perinteistä laatikkoa ei haluttu, mielessä pyöri joku missä olisi yhdistelty laatikkoa ja kiipeilymahdollisuutta, tai jotain merirosvolaiva tyyppistä. Netissä seikkaillessa vastaan tuli jossain blogissa tehty hiekka-alue puiden katveeseen ja se näytti niin ihanalta, niin siitä tän idea siis lähti ;).


Hiekkiksen viereen molemmille sivuille siirrettiin isot kivet lisää luonnollista leikkipaikkaa antamaan ;)


Tämmöinen kuoppa siitä siis tuli :)


Myöhemmin laatikkoon pistettiin harsokangas ja kipattiin kevyt kokonainen rekkalavallinen hiekkaa, luulis hetkeksi riittävän :D


Tässä hiekka jo levitettynä, mutta kaivurikuski jätti lapsille kivan keon leikittäväksi ;)


Ja naamasta näkee kuinka iloiseksi siitä tultiin ;)


Pihaa kaavittiin vielä vähän enemmän meidän suunnitelmien mukaan ja siirrettiin toisaalta ylimääräistä maata toisaalle ja pihassa seissyt sorakasa levitettiin vielä sen päälle.


Tasoituksen jälkeen maahan kaivettiin oja muoviputkille, joihin voi myöhemmin vetää maakaapelia ulkovalaistusta varten.


Putket pistettiin heti piiloonkin ja päät merkattiin paaluilla, saa niitä pian sieltä kaivellakkin toivottavasti ;)


Myös tulevan terassin perustuksia varten piti kaivaa kuoppa ja kaivurillahan se onnistui hetkessä ;)


Välivaiheessa näyttikin sitten taas todella myllätyltä :D


Mutta myllätystä maasta olikin helppo keräillä maasta esiin ilmestyneitä kiviä! Neiti 3 vee halusi auttaa ja kantoi päänsä kokoisia murikoita, melkoinen voimaneiti ;)


Ja tällä kertaa näin hienoja vaatteita ei neiti ollut valinnut raksaa varten, vaan tultiin synttärikutsuilta suoraan.


Pesussa lähtemättömistä tarhoista oppien seuraavan kerran vois kipaista kodin kautta ;D


Mutta kiviä saatiin hirmuinen määrä ;)


Kaivinkone voi myös estää hauiksen kasvamista kun sillä on niin helppo nostella laastisäkkejä :D



Siellä näkyy niitä lasten tekemiä anturamuotteja ;). Miekkonen valoi anturat valmiiksi appiukkoa odottamaan, josta siis varsinainen muurausmestari on tullut tän meidän raksan myötä.


Työ sujuikin kuulemma huomattavasti leppoisammin ja helpommin kuin talvella. Mies nauroi ymmärtävänsä miksi ammattilaiset eivät tee pohjia talvella :D Eipä tarvinnut lämmittää vettä eikä harkkoja, ei rakentaa telttoja eikä tehdä lumitöitä :D Pari tuntia ja homma oli ohi!


Kuusi tolppaa sinne ilmestyi.


Ja sen jälkeen saatiinkin taas koko piha tasaiseksi.


Seuraavana olikin sitten vuorossa mullan tuonti tontille.


Sekä yllärinä meidän vanha leikkimökki!! :) Se siis otettiin mukaan vanhasta kodista, kun oli vain pari vuotta vanha ja ajateltiin, että ei talon rakennuksen ohessa varmaan ihan hetkeen mökkiä saataisi aikaiseksi :D Tuonkin rakentamiseen meni aikoinaan useampi viikko (joten onhan se vauhti miehellä parantunut ;)) Lapset myöskin ovat aina rakastaneet leikkiä mökissä, joten ehdottomasti sellainen meidän pihaan!


Tarkat alkuvalmistelut jotta kuorma-auto pysyy paikoillaan.


Ja koukku kiinni nostohihnoihin ja sitten lento hiabin avulla voi alkaa..


Ja kyllä oli lapsilla jännää ;))


Mökki lenteli siis pari metriä ilmassa pienen matkaa..


kunnes pääsi väliaikaiselle paikalleen, josta vielä jouduttiin siirtämään toisaalle myöhemmin kun ei tutkittu rakentamistapa ohjetta etukäteen ja pistettiin liian lähelle rajaa.


Myöhempi siirto tehtiin kaivinkoneen avulla.


Ja kun annettiin lupa niin mökkiin syöksyi puolen vuoden eron jälkeen kaksi pientä erityisen innokasta leikkijää :)


Ja leikitkin saatiin käyntiin saman tien, kun mökkiin oli jäänyt muutamia kokkausvälineitä ;)


Ja lähes valmis leikkipaikka onkin sitten tuonut jo paljon iloa ;). Kiipeilykiviltä on hauska hypellä pehmeään hiekkaan!


Leikkimökin piti alunperin tulla noiden pienempien kivien paikalle, mutta kun se siirrettiin siitä pois, päätettiin pistää lisää kiviä hyppelyyn siihen. Keppien paikalle tulee omppupuita tai vastaavia.


Ja tässä yleisnäkymä nyt muokatulle pihalle, seuraavaksi sitten niitä istutuksia ja muita ;)


Ja tää pihan ja leikkimestojen pistäminen kuntoon oli kyllä ihan paras ratkaisu ;). Lapset on ennenkin keksineet tekemistä tontilla, mutta itse ei ole silti siellä paljon samalla uskaltanut tehdä, kun on saanut joka välissä käydä kurkkimassa missä ne nyt menevät ja mitä vaaroja missäkin on. Sunnuntaina oltiin neljä tuntia tontilla kaikki ja suurimman osan siitä ajasta lapset leikki nätisti tuolla ja äippä tasoitti seiniä sisällä ja pelkkä vilkaisu ikkunasta aina välillä riitti vahtimiseksi ;). Joten suosittelen ;).


<3


<3

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Kuormalavasta saa...

Mietin joskus kauan aikaa sitten mitä muut ovat tehneet pihan täyttäville kuormalavoille. Raksallahan niille toki löytyy käyttöä monessa eri paikassa mutta mitäs sen jälkeen.

Joskus joku facebook kaverini pisti linkin jossa lavasta oli tehty seuraavaa..


Hauska idea mielestäni ;) Ja koko jutun löytää sitten  täältä.


Juhannuksena tulikin sitten mökillä mun isälle idea käyttää kuormalavoja toisenlaisessa hyötykäytössä. Ei suinkaan lautaksi niinkuin tässä näyttää..


..vaan kokoksi ;) Ensin yrittivät luoda lavoista kolmion toisten lavojen päälle, mutta se ei meinannut pysyä pystyssä, joten lavoja laitettiin useampi päällekkäin ja huonokuntoisimmat lavat pistettiin päreiksi ja tehtiin kokko niistä niiden parempien lavojen päälle.


Ja mökille ei suinkaan raahattu lavoja meidän tontilta vaan heillä on oma rakennusprojektinsa siellä meneillään, joten lavojen hyötykäyttöä siis parhaimmillaan ;)


Ja järven rannassa kun ollaan, ja tontti erittäin metsäinen, niin kokko vietiin tottakai järvelle! Alimman lavan alle, joka oli syvällä vedessä, laitettiin vähän styroksia pinnalla pysymistä auttamaan sekä ankkuri kiinni ettei lähtisi kokko seikkailemaan.


Kokkoa tuli ihailemaan meidän lisäksi myös ainakin yhdet mökkinaapurit, sekä ilmeisesti jotkut vastarannalta, kun sinnekkin syttyi vähän ajan päästä kokko ;)


Hyvää Juhannusta kaikille!

Edit. ps.ankkurin naru paloi poikki joten kokon jäännökset saatiin metsästää hiukan kauempaa ;D

torstai 23. kesäkuuta 2011

Meidän kodin ensimmäiset asukkaat..

..asettuivat asumaan katon rajaan, pienet piipertäjät.


Katossa oli hiukan korjattavaa ja mietittiin lintujen siirtämistä, mutta se olisi voinut johtaa piipittäjien kovaan kohtaloon joten katto korjattiin asukkaita häiritsemättä ja ne saivat jatkaa eloaan rauhassa.

Muutaman viikon päästä miestä odotti yllätys raksalle mennessä; lintuperhe olikin muuttanut alakertaan ;). Linnut lentelivät hädissään ympäri, tai lähinnä harjoittelivat sitä tärkeää taitoa. Mies otti linnun kerrallaan kiinni ja vei ulos, jolloin äitilintu seurasi perässä ja sai pesueensa johdettua turvaan. Ikävä kyllä yksi neljästä oli sisällä jo menettänyt henkensä ilmeisesti törmäämällä oveen :(. Mutta silti äitilintu tuli kuulemma miehen myöhemmin grillatessa viereen kiittämään lopun pesueen pelastamisesta :).

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Kaivuri kaartoi tontille


Ja lapsityövoimahan oli meidän mielestä kovin suositeltavaa ;) Tappelua meinaa ihan tulla siitä kumpi saa kokeilla kaikkea kivaa ekana, tai onko nyt kokeilut ihan TASAN..!


Tyttö oli tuossa mennä viikolla isän kanssa jopa kerran nelisen tuntia raksalla maalailemassa, noh, käyttihän tuo suurimman osan ajasta omiin leikkeihin, kun isoveikka saa joka aamu mennä pesiskouluun ja toinen joutuu menemään tylsään tarhaan.. pientä arjesta poikkeamista siis ;)


Muutenkin on kiva kun raksa on nyt sellaisessa vaiheessa, ja on kesä, vaikkakin välillä vähän turhan sateinen, että voi lapsien kanssa siellä oikeesti viettää enemmän aikaa ja saa samalla jotain aikaiseksi välillä perään katsoen. Pihalla on ollut hyvää leikkimishiekkaa ja siellä lapset viihtyy hyvin ja muutaman talon päässä asuu tarhakaveri jonka luona tänäänkin isompi oli leikkimässä.


Pappa on pistänyt lamppujen paikkoja seiniin. Noita jotain putkia sähköille siis ;). Oltais kyllä oltu niin hukassa ilman sitä valaistussuunnitelmaa...! Vaikkakin täytyy edelleen pohtia voidaanko kaikkea kustannussyistä toteuttaa.


Hillittömät jonot jossain näitä paikkoja erilaisille pistorasioille. Osa ollut seinissä tehtaalta asti..


Ja toisia sitten pistetty ihan äsken paikoilleen. Tässä on tällainen miniseinä keittiön jääkaappia vasten, aika seinätön kun tästä iso alue on, niin meinasi tulla ongelma mihin iskeä katkaisijoita ;)


Huomasin ettei viimeisissä blogiin laitetuissa kuvissa ollutkaan edes kaikissa seinissä noita levyjä, joten tässä pieni yleiskatsaus olohuoneesta eteiseen päin. Näkee, että jotain on tapahtunut ;)

                           

Eilen jännättiin kaivurin tuloa tontille! Nyt siis on se hetki kun takapihaa myllätään, tätä on odotettu ;). Piti olla niin, että minä sen kaiken hoidan, mutta miekkonen on kyllä joutunut nyt sinnekin venymään kärräten ensin tavaroita pois tieltä ja vähän muutakin.. Mutta sitten kun on kaivuriavusteiset hommat tehty, niin jatkan yksin, lupaan lupaan ;). Paljon siellä onkin tapahtunut, mutta siitä vähän myöhemmin!


Tässä on tyttären mielestä hyväksi havaitut raksavaatteet! Eihän sitä nyt siellä sovi vaatetuksesta tinkiä ;)