Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Lomailua!

Hej! Kymmenentuhatta kävijää tullut täyteen, vaikkei ees päivitystä ole hetkeen syntynyt, kiitos kaikille ;)

Oli otettava pieni repäisy irti tästä raskaasta rakentaja-arjesta ja lähdettiin Pohjanmaalle kymmeneksi pitkäksi ja rentouttavaksi päiväksi! Heti toisena päivänä käytiin kyllä asuntomessuilla, joten vähän oli nääkin asiat mielessä, mutta sen jälkeen otettiin levon ja nautinnon kannalta ensin siskon luona ja sen jälkeen anopin ja apen mökillä meren rannalla ;).Vaikka tuliaisiksi raahattiinkin ihanasta kaupasta löytynyt tuleva olohuoneen pöytä kotiin monta sataa kilometriä ;D

Asuntomessut olivat mielestäni paremmat kuin vuosi takaperin, tosin, viimeksi oltiin siellä vain kolme viimeistä tuntia kera lasten (ja jouduttiin kokemaan keski-ikäisten järkyttävä rynnäkkö busseihin ;D) ja nyt ehdittiin käymään lähes joka talossa ja lapset olivat siskoni ja hänen miehensä kanssa Touhutalossa ja muualla hauskaa pitämässä! Ja ne talot jossa ei käyty valittiin Deko-lehden esittelyjen mukaan, vaikuttivat tylsiltä ;D

Lemppari talojani olivat 23 ja 25!! En muista enää minkä takia ;D Mutta niihin ihastuin ;). No nyt kun kohdetta 23 paremmin tutkin, niin ei se ainakaan yleissisustus ollut, vaikka kyllä sieltäkin löytyi monia kivoja yksityiskohtia, vaan tais vaan olla se pohja mihin tykästyin ja neliöiden käyttö! Ja yleensäkin taisin ihastua kaksikerroksisen talon neliöiden erilaiseen käytettävyyteen yläkerrassa! Ja pyykkikuiluun (olihan se tuolla?!) joka meille jäi tulematta ;D.


Kohde 25 oli taas aivan ihanan näköinen ulkoapäin (kuva yllä)!! Ja siinä oli ihana viherhuone, sama juttu siis, josta ensin haaveiltiin, mutta jäi meille tulematta ;D. Ja paljon ihania yksityiskohtia myös! Molemmista kohteista saatiin myös eniten vinkkejä tai ideoita meille ja toisekseen, siellä oli toteutettu paljon asioita, joita meillä on mietitty toteutettavaksi ja täällä huomattiin siis toimivaksi. Tässä vielä muutama kuva retkeltä sinne!


Selkeä linja mikä ottamissani kuvissa on, on lamput ja valaistusratkaisut yleensäkin, huomaa siis mikä mielessä tällä hetkellä ;D



Hauskan näköisiä liesituulettimia ikuistin myös, vaikka meille onkin jo oma valittu, tosin voishan sen vielä vaihtaa, mutta taitais tulla hinta vastaan näissä hienommissa. ;)


Ja hirveä kasa kuvia ihanista pöydistä!


Ja jos joku tietää mistä tämän tyyppisiä lamppuja, mutta rusehtavina/pronssisina/mikä lie, saisi ostettua, suhteellisen edullisti, niin saa vinkata ;)


Ja sitten loppuun vielä kesäisiä kuvia rennoista hetkistä raksailun välissä ;)) Jotta huominen töihin paluu olisi vieläkin tylsempää ;D

































lauantai 16. heinäkuuta 2011

Pientä päivitystä

Kyllä taas on päivitykset jääneet vähille. Lomailla pitänyt hiukan yrittää lasten kanssa raksailun ohessa ja sen lisäksi tulee häitä kuvailtua taas kesäisen paljon niin ei näköjään raksalle taivu kuvaamaan ;)


Raksalla on kyllä mukavasti saatu aikaiseksi, kun miekkonen on voinut viettää siellä nyt lomalla enemmän aikaa ja apureitakin on ollut hommissa, mutta sisällä aikaan saadut jutut on samoja vanhoja, eli sähköjä, villoja ja levytyksiä, ja alaslaskuja ;)

Ulkona on sitten maalailtu lautoja ja pistetty niitä lautoja paikoilleen ;). Parvekkeen katto siis tehty kuntoon. Ja pääty maalattu valitulla värillä, joka siis oli gallupin häviäjä ;D. 546X Tikkurilan sarjasta. Ja miksi siihen lopulta päädyttiin harmaan sijasta, oli monia syitä. Mietittiin, että sopii paremmin ruskean kattotiilin kanssa tämä lämmin sävy. Todettiin, että molemmilla rajanaapureilla on harmaan sävyiset talot ja pistetään vähän vaihtelua tähän linjaan ;). Ja olihan siihen muitakin syitä, päällimmäisenä tietysti se, että jäi miellyttämään enemmän! Kokeiltiin paria muutakin väriä mitä ystävä kiikutti oman talonsa testailuista jääneinä, mutta nekään ei vieneet voittoa :),


Räystäslautoja on pistetty paikoilleen urakalla ja korjailtu sitä ennen kattotuolien linjaa ja alinta tiiliriviä! Näihin onkin aikaa sitten mennyt ja kiva olisi, että senkin ajan voisi käyttää sisällä edistymiseen, mutta pitäähän nämäkin olla kunnossa enne muuttoa ;) Tai ainakin näin mulle on uskoteltu ;D


Ja näin nätisti on jiirit pistetty kuntoon ;)


Tässä sitten se isoin katto ;)


Ja tällaista ihanaa hommaa on myös päästy tekemään!! Ja mamman toimesta ;). Vessa tuli siis muuten siihen kuntoon, että tän pystyi aloittamaan, ja minähän en muita huoneita jäänyt odottelemaan. Pönttö olisi meinaan ihan kiva raksalle saada näin naisraksaajan näkökulmasta ;).

Raksalle lähdettiin torstaina kun lapset oli saatu anopille hoitoon ja ensimmäiset tunnit menikin sitten laatoituksen opiskeluun ohjeita lukemalla (kun sitä ei kotona jaksanut ajoissa tehdä..), soittelemalla Suvimarjalle joka piteli puhelinta autoa ajavan miehensä lähettyvillä, sekä Youtube videoita tiiraamalla. Niin joo, ja miettimällä missäs järjestyksessä ne laatat pistettäis sinne seinälle ;D


Olin myös käynyt hakemassa kierrätyskeskuksesta muutaman laatan jolla treenailin ylimääräiseen kipsilevyn palaseen ja se olikin tarpeen, varsinkin sopivan laastikoostumuksen löytämiseksi.

Laatta ei ollut varmaan mikään paras mahdollinen ensimmäiseen laatoitustyöhön, mahdolliset virheet toistuis kovin usein laatan kuvion takia ;D. Ja jaostakin piti tehdä tuollainen jossa ei kulmat kohtaa.. Mutta ihan hyvin se tuntui onnistuvan näin maallikon silmään. Toivottavasti pysyy seinällä! :D

(Pahoittelen kuvien huonoa laatua, kello oli 23 ja valoa hyvin niukalti.)

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Ei niin mukava yllätys raksalla.


Viime viikolla meillä kävi maalämpöasentajat. Mies piti ansaittua rantahetkeä meidän kanssa ja kun sen jälkeen meni raksalle, oli näky jokseenkin shokeeraava! Autotallin höyrynsulku täynnä jättimäisiä reikiä!!!


Aivan uskomatonta! Olivat putkea pistäneet yläpuolelle ja se oli ilmeisesti syy tähän järkyttävään toimintaan, vaikkakin autotallin katossa oli jopa LUUKKU josta ois päässyt muovien yläpuolelle rikkomatta niitä!

Ei mikään pieni homma ollut autotallin kattoa tehdä valmiiksi, eikä meinaan mikään pieni homma korjatakkaan, ja miten sen ikinä tekeekään, että tulee yhtä hyväksi kun alkuperäinen.. =#"%)(%(Q¤(Q)¤) silleen kevyesti.

Tekijää en vielä nimeltä paljasta, kun ei oo korvauksista sovittu, katsotaan hoitavatko reklamaation kuinka asiallisesti ja saavatko paikattua tekemäänsä tuhoa.

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Gallup! Mikä väri ulkoseinään? :)


Pikagallup siis täällä tänään :). Kumpi väri meidän ulkoseinään, vai kenties sekoitus tai joku ihan muu?? Väri molempien ikkunoiden alla, sivussa pohjaväriä.