Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

maanantai 27. joulukuuta 2010

Pohjia muutaman viikon takaa


Tässä vaiheessa tajusin mitä niillä "ylimääräisillä" kulmilla meinattiin ;) Että ois ehkä ollu helpompaa tehdä ilman erkkeriä jne jne jne ;D No, kiva se sit on valmiina ;D


Tää on nyt sitten hirveen asiantunteva raksablogi kun en ees muista mitä nuo puuhässäkät tuossa ovat.. Mutta niihin taidettiin virittää sitten ne langat että saadaan ne muuraukset oikeille kohdille.Tässä kun seisoo niin tuntuu että talo on hyvällä korkeudella, mutta sitten tajuaa, että siihen tulee viisi riviä niitä harkkoja, eli huh huh, tuleepas korkeelle.. Iso nousu kadulta sitten.


Meillä on pakkaslaasti tuolla käytössä, mutta -15 astetta kylmemmässä sitäkään ei voi enää käyttää.


Ehkä myös hidastaa hiukan hommia kun pitää lämmittää vedet ensin.. Tai tais olla, ettei niitä ois pakko lämmittää, mutta tehdään nyt varman päälle ;)


Lämmitysnotski lämmittää sitten tekijöitäkin vähän ;)


Harkkojakin on hyvä lämmittää ennen muuraamista.


 Pikkasen siis ylimääräistä työtä tuo tää talvella muuraaminen. Mutta taisivat nuo sanoa, että eipä sitä tulis muuten talvella ulkoiltua näin paljon, kesällä sitä ois muutenkin ulkona, ettei silloin ois hyötyä tästä ;)


Salaojatkin pistettiin parina päivänä paikoilleen. Ne ois tietysti kaikista fiksuinta ollut pistää silloin heti ennen valua, mutta kun mennään kelien mukaan, niin silloin oli hirmuinen kiire saada se valu tehtyä ennen kovia pakkasia. Siinä oli muistaakseni vielä alhaisemmat pakkasrajat kuin tuossa muuraamisessa ja kun kuivuminenkin ottaa sen muutaman päivän, niin se piti silloin kiirehtiä pakkasten puskiessa päälle. Valuthan tehtiin lämmitetyllä aineella ja sisälle pistettiin naapurilta liikenevät lämmityskaapelit varmistamaan hyvää lopputulosta. Rakennusalueella kun kiersi huhu, että erään talon kellaripohjat eivät olisi tarpeeksi kestävät, joten purettava olisi ja tehtävä alusta. En oo kyllä myöhemmin kysellyt oliko lopulta näin..


Tuolla alueella myös erään kodin kellarin valu meni vähän mönkään, tuli liian paksua tavaraa eikä levittynyt kaikkialle minne piti :P. Mutta saivat sen kuitenkin kuntoon ilman purkamista..


Näiden pistämistä mies harjoittelikin tuossa kesällä mun vanhempien mökkiraksalla ;D Siellä vaan pohjat hiukan pienemmät ja kesän lämpö niin meni käsipelillä. Mutta tähän ei sitten vissiin tarvinnut viisaampien apua kysellä ;D
Mää en sitten ymmärrä näittenkään toimintaperiaatetta, tärkeet tuntuu olevan ;)


Ja siinä sitten taas kaikki myllätty.. Seuraavaa postausta sitten toivottavasti vähän nopeammin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti