Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

maanantai 15. elokuuta 2011

Vessan laatoitusta


Tadaa! Se ois sit niinku siin! Vielä puuttuu neljä pientä laatan palasta ikkunan päältä ;) Ja tietysti väleistä ja kulmista kaikki täyteaineet.


Niin joo ja lattian laatoitus tietenkin puuttuu kokonaan ;D Vesieristeet oli miekkosen hommia, ja seuraavan kerran kun itse pääsen raksalle, on se tarkoitus tehdä loppuun. Sitten saadaan pönttö raksalle ja sitä on odotettu ;)


Hitaamman puoleistahan tuo laatoitus on, ainakin näin ensikertalaiselle. Aiemman postauksen laattoihin meni pari iltaa ja sitten kaikkien seinien loppuun saattamiseen meni n. kolme kokonaista työpäivää ja yhteen päivään vielä n. 6 tuntia ylitöitä ;). Ja neliöistä nyt ihan varma en ole, mutta 13 neliötä ostin ja pari laatikkoa ylimääräistä jäi (tosin osa niistä menee vedeneristyksen päälle vielä). Että kauhulla odottelen kylpyhuoneen 24 neliötä ;D


Mutta tyytyväinen jälkeen kyllä olen! Helpommankin laatan ois voinut valita ensmmäiseen laatoitustyöhön ;D Ei pienet heitot kertaantuis parin sentin välien ;D Ja ainakin yhden ammattilaisen hakkaa tämä työ, meinaan edellisen kodin suihkun laatoitti ammattimies ja se oli niin kauheeta jälkeä, että huh huh. Silloin 22-vuotiaana ei vaan tajunnut, että ois voinut vaatia maksetusta työstä oikeesti hyvää jälkeä, ajateltiin vain, että p***a nakki. Harmi kun siitä ei ole kuvia!


Näkymä pöntöltä ;).


Nämä keskellä laattaa olevat pyöreät reiät teki mies, mulla kun on hiukkasen heikko selkä; vino lantio, lievä skolioosi, kulunutta nikamaa ja mitäs vielä ;). Ei siis pystynyt näitä tekemään, asento porakoneeseen kiinnitettävän leikkurin kanssa kun ois ollut pahin mahdollinen. Ja ohjauspuut asensi myös mies, muuten on tän raksamamman tekosia kaik, jei!


Mutta jälkikin sen näköistä, siivous ja järjestyksen pito kun ei ole ominta alaani ;D Vessan lattiakin ois ollut näkemisen arvoinen mun jäljiltä, mutta mies pahainen ;) oli sen mennyt siivoamaan ennen kuin ehdin ottaa kuvaa ;)


Ja mun jälkien siivoamisen lisäksi on mies urakoinut sähköjen parissa. Piti seinälevykin irroittaa, kun tehtaalla oli unohtunut jotain putkea laittaa tms. Hommaa näissäkin piisaa yllättävän paljon!


Johtoja kun tulee niin vähän..


Saunan seinääkin lähdettiin muuraamaan! Appiukko tuli tässä taas auttelemaan, harkot saatiin porukoiden raksalta ylijäämistä, jei!

Perjantaina muuten saatiin hankittua lisää laattoja, eli enää puuttuu kodinhoitohuoneen laatat ja tilattiin myös laminaatit koko kotiin täältä, eli suoraan maahantuojalta Rajatammi Oy:stä ja otettiin myös osa jo mukaan jotta vessan jälkeen pääsee keittiön kimppuun ;). Keittiön kaapit on pistetty tilaukseen myös ja ne tulevat viikolla 37. Sain töistä myös palkatonta vapaata, eli elo ja varmaan myös syyskuun olen töissä vaan ma-ke ja raksalla siis to-pe! Kovasti siis yritetään keskittää kaikki tarmo, aika ja energia taloon, jotta päästäisiin pian muuttamaan :))).

 
Loppuun vielä huvittava vahinkolaukaisu suurimmasta syystä mikä estää päivitysten tekemistä tänne blogiin, eli hääkuvauskeikalta ;D Sitä kun yrittää jotenkin selvitä tästä järkyttävästä ruuhkasta; työt, lapset, raksa jne ja päälle sitten ottaa vielä näitäkin hommia, niin kotikoneella ei sitten paljon muuta tehdäkkään kun käsitellään hääkuvia ;) Mutta kesän viimeinen keikka oli viikonloppuna, että ehkä tämä taas päivittyy kun nekin kuvat saa käsistä pois ;).

Ps. tässä kun sairaspäivää kotona tyttären kanssa vietetään, niin sain mojovat naurut raksaamista seuraavan kohta 4-vuotiaan lapsen jutuista; pysähtyi takan eteen "äiti, tää ei oo kunnolla rakennettu!" minä: "jaa mikä?" tyttö; "tää (näyttää parketin ja laatoituksen yhdistävää listaa) kato vaikka (painaa jalallaa jolloin lista liikkuu ylös alas)" ;D

2 kommenttia:

  1. Vähän nauratti, kun ihmettelin tuota vessänpöntöltä näkyvää näkymää. Mikä ihmeen ufo vai lasten lelu, tommonen symppis ukkeli... Taitaa olla kuitenkin teidän raksaimuri?

    Lasten kanssa toipilaana kotona, lääkäri veikkasi noroa. Ei muuten edisty raksahommat näinkään. Lasten suusta kyllä kuulee totuuden sudattamattomana ja raakana.

    VastaaPoista
  2. ;D joo, se on meidän kaltoin kohdeltu ja vähän käytetty raksaimuri, hyvin persoonallisen näköinen toki, nuu-nuu ;). Raukka parka on vähästä käytöstä huolimatta saanut jo uuden letkun tiputtuaan maahan ja jäätyään osittain auton alle isäni tekemällä lainaus reissulla ;D

    Tylsää kun taudit tulee häiritsemään raksaamista! Vois odotella muuttoa ja iskeä sitten vasta päälle ;)

    VastaaPoista