Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

torstai 17. maaliskuuta 2011

Takkaa pukkaa

Taisin jo aiemmin pohjakuvaa esitellessäni kirjoittaa, että tuo takka on ollut kyllä varsinainen murheenkryyni! Paikkaa mietittiin ikuisuus, kunnes löydettiin sopiva, mutta talotehdas sen, ilmeisesti kantavan palkin takia, siirsi pois keittiöstä päin lähemmäksi olohuonetta, jolloin se ei enää ollut mielestäni niin hyvällä paikalla. Liikaa tilaa keittiön puolelle ja liian vähän olohuoneeseen. Takan paikkaa sivusuunnassakin vaihdettiin useaan otteeseen, hormi meinasi välillä tulla yläkerran aulankin puolelle jne! Lopulta se oli vaan tuohon jätettävä. Mutta meidän yllätykseksi, tai ainakin itseni, talotehdas olikin muuttanut suunnitelmia, ja tuohon takan taakse ei tullutkaan kokonaista kantavaa seinän pätkää, vaan ihan vaan joku teräspalkki!

Messuilla takka-leivinuuneja katsellessamme löysimme monen huonon myyjän (mitä ihmettä ne tekee messuilla?!) jälkeen huippu hyvän Kermansaven Helsingin studiolta joka ensimmäisenä kertoi, että tuo hormi on väärään kohtaan piirretty, täytyisi olla lähempänä keskustaa. Siitähän sitten mietintä myssy lähti käyntiin mitä erilaisia ratkaisukeinoja asiaan ois ja tämä aivoriihi toi aivan uuden idean, kääntää toi takka toisinpäin! Se tuo olohuoneeseen lisää tilaa, mahtuu ehkä meidän jättisohvakin nyt sen eteen ;) sekä tuo hiukan tyhjäksi kulkuväyläksi jäänyt alue saa jonkin merkityksen. Tilaahan siihen jää vallan mainiosti vielä kulkeakin! Ja tähän oli sitten pakko hankkia se talja lattialle eteen :))


Oon yrittänyt kovasti netin kautta etsiä erilaisia takka-leivinuuneja, mutta niitä on aika vähän tarjolla, ihania takkoja kyllä löytyis, mutta miellyttävää meille tulevaa onkin ollut vaikeampi löytää. Nyt on vaihtoehdoiksi löytyneet yläkuvassa oleva Kermansaven Jouni, tosin vain slammattuna, eli ilman tuota etuosan laatoitusta! Jotenkin se ei vaan mun silmään näytä sellaiselta, että meille osaisin kuvitella.


Toinen vaihtoehto Kermansavelta ois sitten tällainen laatoitettu yksilö, tosin todennäköisesti jollain luonnonvalkoisen/kerman värisellä laatalla. Niin joo, ja noi ovet olisi tuollaiset, mutta tummempina. Ja jos tuo yläosa olisi täysin suora, olisi se taas parisataa halvempi! Näissä tulee nyt hyvin sitten se leivinuunin luukku keittiöön päin, kun pistetään se vastakkaiselle puolelle kuin kuvissa. Hintaeroa slammatussa ja kaakelissa ois kevyet 1500 e (suoralla yläosalla) :O Asennukseen siitä ei mee kuin pari sataa enemmän, mistä lie hinta muodostuu. Kokonaan kaakeli ois kyllä niin ihana, mutta toisaalta meille tulee sinne myös se hormi ja teräspalkki peitettynä kovin näkyviin, että jos ois slammattu niin kaikki ois samaa, hmm..


Kolmantena vaihtoehtona olisi Tiilerin uutuus Mikael. Mutta ikävä kyllä näilläkin oli kovin hiljainen myyjä messuilla, joka ei paljon osannut mitään sanoa. Eivätkä ole vieläkään meiliini vastanneet, jossa kyselin esim. onko tuota mallia mahdollista tehdä sivuliittymällä tai muulla kuin kevythormilla. Eikä nyt jaksais ihan hirmusti itse vääntää näistä asioista, kun ei juurikaan mistään mitään tiedä, vaan on kyllä olo, että mielummin ottaisi paikasta, jossa asiakaspalvelu on hyvää ja asiantuntevaa. Kurja kun ne ei aina kulje sen kivoimman vaihtoehdon kanssa käsi kädessä..
Messuilla toi Mikael oli tehty niin, että tiiltä oli myös tuon leivinuunin luukun yläpuolella. Mä en ymmärrä miten ihastuin tähän, mutten tykkää jos laattaa on ympärillä ;D


Laattatakoista hienoimmat värit ois sitten nää kaksi viimeisintä!! Ihan oikeesti, niin ihania :D Mutta näitä ei meille saada, sen verran mieheni vastustaa :D Ja vooi olla, että vaikka hän yhtäkkiä suostuisikin, niin itseltä ei löytyisi kuitenkaan pokkaa näihin, loppujen lopuksi. Kun takka tulee kuitenkin olemaan niin keskellä kaikkea, että jossain vaiheessa saattaisi kyllästys näin voimakkaisiin väreihin tulla. Mutta jos ois takka omassa makkarissa...!

3 kommenttia:

 1. Me ymmärrettiin Tiilerin takkapäivillä, että Mikael takassa olisi kyse haudustusuunista ("aina puhdas" tms, jossa puita ei voisi polttaa pesässä)? Eli jos kaipaa oikeaa leivinuunia, jossa lämpötiloissa päästään karjalanpiirakanpaistolukemiin, niin silloin tuo malli ei riitä. Lisäksi me kysyttiin, että saako versiona, jossa haudutusuuni olisi takan toisella puolella ja silloin meille sanottiin, että ei saisi.

  Meille kun riittää pelkkä haudutusuuni, niin ykkösenä on Linnatulen Anna-takka, johon saa haudutusuunin ja jossa luukut saa eri puolille takkaa (mutta ei sivuille). Se on sirompi kuin tuo Tiilerin takka kooltaan, siksi tykätään siitä. Toki haudutusuuni-ominaisuus tuo siihenkin lisää korkeutta (muistaakseni 2050 mm oli lopullinen korkeus), mutta leveys-syvyysmitta ei muutu. Sivuliittymästä en osaa sanoa Linnatulen, enkä Tiilerin osalta.

  Viesteihin vastailivat meillekin tosi hitaasti, soittamalla saa paljon nopeammin tietoa!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos viestistä ;)

  Joo, Tiilerin äijähän ei meille tosiaan messuilla oikein mitään kertonut vaikka kysellä yritettiin, epäselväksi silloin jäi siis kaikki..

  Kermansaven myyjä taas tosiaan osasi selittää hyvin noita juttuja! Kermansaven vaihtoehdotkaan eivät ole sellaisia joissa sitä puuta poltettaisiin leivinuunin tilassa itsessään, mutta jotenkin se lämpeni riittävän kuumaksi esim. karjalanpiirakoille.. Mutta en muista tarkemmin.. Ja siitä samaisesta syystä sinne Tiilerillekkin viestiä pistin, soittaessa ei jää loppujen lopuksi päähän juuri mitään, niin paljon muistettavaa tällä hetkellä ;D Meilistä voisi aina tarkistaa ja tiedon myös miehelle jakaa!

  Mutta nyt siis selvisi että lämpötilat ei nouse riittävästi meille, ehkä voi Mikaelin unohtaa ;)

  VastaaPoista
 3. Tosin me oltiin aika ajoissa liikkeellä ja silloinen Tiilerin myyjäkään ei tuntenut tätä uutta takkaa aivan täysin ja monen asian joutui varmistamaan joltain muulta, että en tiedä sitten olisiko vastaukset samoja, jos nyt myöhemmin kyselisi enemmän osaavalta ;)

  VastaaPoista