Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

maanantai 7. marraskuuta 2011

Kodinhoitohuone

No nih! Nyt perehdytään sitten kodinhoitohuoneen valmistumiseen ;) Valkoiset seinäthän valmistuivat jo talkoissa loppuun, mutta sen jälkeen on noita muita väkerretty.


Meillehän tulee siis ne limenvihreät kaapit huoneeseen ja halusin sitä samaa väriä myös vähän laattoihin. Ja kun saatiin kavereilta tuota valkoista myös, niin päädyttiin sitten tällaiseen ratkaisuun, että valkoista oli nuo toiseen suuntaan olevat seinät ja vihreää sitten nuo toiset :).


Kodinhoitohuoneeseen on pistetty kuraeteinen, erittäinkin tarpeellinen lapsiperheessä ;) Toissa kesän asuntomessuilla näin jossain asunnossa tuollaisen miniseinän kurasyöpön vieressä ja sellainen piti saada siis meillekkin! Se sai päälleen vesieristyksen.


Kuvien järjestys on nyt vähän typerä, mutten jaksanut miettiä niitä ladatessa ja jostain syystä tää ei nyt anna mun vaihtaa näitten paikkoja, muuta kuin iskemällä noita kuvia reunoille. Joten tässä siis lähikuvaa vielä siitä valkoisesta laatasta. Tuollaista pientä kohoraitaa kermaisella sävyllä.


Ja tässä vois kehuskella laatoituksellaan jos haluis vähän huijata, mutta täytyy rehellisesti kertoa, että vain täydellisellä tuurilla meni jako aivan tasan ;D Aloitin laatoituksen kurasyöpön yhdestä kulmasta miettimättä laiskana sen kummemmin ja yllätys oli melkoinen, kun huomasin ettei käännöksen jälkeen tarvitsekkaan leikellä laattoja! Ja yllätys oli vielä suurempi kun toinenkin puoli meni aivan tasan ;). Yhdessä reunassa tulikin sitten tietysti minilaattaa, joka oppien mukaan ei olisi suotavaa, mutta ehkä käytäntö näyttää mikä siihen on syynä ;D Meillä kuitenkin niitä nyt on.


Lattian väri tuli tuollaiseksi kun ihan valkoista ei viitsinyt tuon kurasyöpön viereen ottaa ja ihan kiva että edes jollain tasolla sopisi muihin laattoihin, niin väri tuli nyt niistä valkoisten laattojen raidoista. (Ja saa nähdä mitä saumoille käy ;).) Jossain vaiheessa mietittiin, että ois pistetty nuo vihreät seinät ja lattia erivärisillä 10x10 laatoilla, ois pistetty vihreää, keltaista jne, mutta se jäi kun Hyvinkään Laattapisteestä eivät viitsineet lupaustensa mukaisesti soittaa perään hintojen selvityksen jälkeen. Sen verran kyllästynyt tän raksaprojektin osalta huonoihin asiakaspalvelijoihin, että myös ne vaikuttaa mun ostopäätökseen. Ei tyhmien myyjien myymiä juttuja meidän kotiin ;D. Joten ajelin sitten taasen sinne Laattatukkuun ja nappasin nuo vihreät mukaani. Vaikkakin naurattaa kyllä kovasti se yksi myyjä sielläkin, kolmeen kertaan oon sellaista ihanaa mosaiikkilaattaa siellä näperrellyt, ekalla kerralla yritin ostaa, mutta sitä ei löytynyt varastosta, ja kahdella jälkimmäisellä kerralla oon sitä ostanut, kaikki tapahtuneet noin puolen vuoden sisään. Ja joka ikisellä kerralla oon kuullut saman tarinan "ootte kyllä ensimmäiset Suomessa jotka tätä laattaa saa kun just on tullut eka satsi vasta Suomeen!". Tokalla kerralla yritin kyllä hiukkasen väitellä vastaan (hintakin oli noussut ensimmäisestä kerrasta) mutta kolmannella kerralla jaksoin vain repeillä yksin ja pyöritellä silmiäni ;D.


Mutta tällainen siis tuli kun pieni seinäkin sai laattaa päälleen.


Lattiaan vähän tummempi sauma, jos vähän paremmin pitäis likaa ;).


Tämmöisen reunuksen mies askarteli mulle kiinnitettäväksi, kiva tuli!!


Onneksi seinässä näkyy vielä ladonta vaikka saumat ovatkin vaaleat. Tykkään jostain syystä tuosta seinästä niin paljon (vaikka on valkoinen), etten tiedä miten raaskin siihen iskeä mitään kuivatustelineitä niinkuin olen ajatellut :D


Ja sitten kaikista tuoreimpia kuvia! Eli viime (vai edellisellä?) viikolla miekkonen ja appi laittoivat kaapistotkin paikoilleen ;) Ois voinut vähän raivatakkin toki kuvia varten, mutta ehkä se tehdään sitten kun ollaan jo muutettukin ;) Tällainen siis on näkymä kun tulee kodinhoitohuoneen ovesta sisään! Miniseinä on kylmän oloinen, kun siihen tulee valo ovesta ja kaappeihin taas raksavaloista, oikeasti siis sävyiltään lämpimämpi.


Taas mää tykkään niin kovasti, onneksi on meidän koti :D Sävy on tosiaan ihan bueno, ei yhtään väärän vihreä ;) Valkoinen pätkä on tuossa oikealla syystä että siitä lähtee vähän matalampi pöytä, missä voi sitten vaikka huovuttaa ;) Pöytä toimitettiin kuitenkin liian leveänä ja pitkänä, joten se lähti vaihtoon ja jostain syystä vihreää kalvoakaan ei ole juuri nyt saatavilla, joten mennään näillä vielä hetki. Sitten pitäisi myös tuon valkoisen pätkän tietysti kaventua pöydän levyiseksi ja vihreän oven leventyä myös.


Tässä sitten saumattu versio kaapistolta ovelle päin! Silikonitkin on kaikkialla muualla paitsi oikealla alhaalla. Vielä sitten listat oven ja ikkunan viereen ja se ois sit niinkuin melkein siinä ;)


Niin joo ja se katto tännekkin ;) Mutta käyttökunnossa tää huone ois jo kuitenkin.


Siis voiko täällä pyykin pesu olla tylsää?? ;D


Oon kyllä ylpiä meistä kun ollaan omin käsin saatu tääkin huone aikaiseksi!


Eikä jälkikään ihan kamalaa ole ;)


Tähän päälle tulee vielä silikonia kunhan lapset on koristelleet seinän loppuun ;)


Sähkäri kävi jo laittamassa näitäkin paikoilleen, alkaa jo oikeeta kotia muistuttamaan ;)

 Allas on sitten huovutukseen sopiva tietenkin :) Toivottavasti pääsen sitä pian käyttämään ;)

2 kommenttia:

 1. heissan! Löysin blogisi vasta nyt, joten kokeilen onneani; vaikka rakennusprojektinne onkin jo onnellisesti takana, niin josko siut sais täältä vielä kiinni:)?

  Olen hakemassa inspistä ja visiota kodinhoitohuoneen loppuun saattamiseen, ja olen tullut siihen tulokseen että kiiltävät vihreät kaapit ois miun juttuni... mutta mistä niitä saa? Keneltä te tilasitte nuo upeat KHH:n kaappinne? Avustasi kiitollinen, pikkuthti

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Rakennusprojekti ei todellakaan ole onnellisesti takana, yläkerta on edelleen todella kesken ja moni muu juttu kanssa ;D ;D On vaan vähän tauolla tää kirjoittelu ;)

  Me tilattiin ovet Juliskalta, samantyyppisiä vihreitä sai silloin myös Kalustetukusta.

  VastaaPoista