Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

perjantai 19. marraskuuta 2010

Ja ensin oli tontti

Siirrytään ajassa vuosi taaksepäin.

Aina oltiin ajateltu, että joskus rakennetaan talo, mutta se ois vasta joskus. Ensin jossain vaiheessa ostettais vanha, nähtäis vähän mitä omakotitalossa on asua ja mitä siellä tarvitsis. Kateltiin vähän sillä silmällä muttei tosissaan netissä myytäviä taloja, meidän budjetilla saatais rintamamiestalo tai mahdollisesti minun vanhempien talo, jos ne myis sen meille roimalla verottajan hyväksymällä alennuksella. Asutaan 50-luvun rivitalossa, joka on kyllä ihana, mutta myös vetoinen ja epäkäytännöllinen, se oltais nyt kuitenkin jo nähty. Eikä sitten kuitenkaan haluttais palata sinne taloon jossa vietin lapsuuteni, haluan omien lasteni saavan viettää omansa jossain muualla.

Katseltiin kun ystävät rakensi, talokuume nosti päätään, nähtiin miten omilla valinnoilla ja tekemisellä voi vaikuttaa hintaan ja kuinka hyvin suunnittelemalla voi saada juuri sitä mitä haluaa..

Huomasin ilmoituksen, tontteja tarjolla, hakuaika päättyisi viikon päästä, juteltiin ystävän kanssa, unohtui. Myöhemmin tuli lisää tietoa, vaan vähän tontteja varattu, paljon jäi, luovutetaan hakujärjestyksessä. Muistin vihdoin kertoa myös miehelle, "mulla ois maailman hulluin idea!" Mietittiin pari päivää, juteltiin lisää ystävän kanssa, innostettiin toisiamme, yhtenä aamuna kiikutin äkkiä lomakkeen virastolle, ystävä sanoi keskipäivällä että vievät tänään, kerroin arvanneeni ja ehtineeni ensin :D Tontin valintaan meni kuukausi pari, he muuttivat suunnitelmia, me ei. Saatiin kiva tontti.
Aloitettiin talon suunnittelu tammikuussa, käytiin messuilla, otettiin talokirjoja, ei löydetty täysin sitä mitä haettiin. Pyydettiin serkun miestä apuun, mietittiin ja väännettiin ja piirrettiin. Lopulta touko/kesäkuussa saatiin suunnittelu päätökseen, lasten mentyä nukkumaan, alkoholin ja neljän ihmisen tietokoneella istumisen voimin, aamulla piti tarkistaa tuotokset, olivat vihdoin täydelliset ;)

Lähdettiin kysymään tarjouksia, tehtiin vihdoin kauppakirjat, suunniteltiin rivarin myyntiä ja siitä hässäkästä kun selvittiin, alettiin etsimään vastaavaa, tekemään rakennuslupahakemusta, raivaamaan tonttia ja nyt tehdään pohjia.

Siitä seuraavassa..

4 kommenttia:

 1. Kiva kun laitoit raksa blogin! Täytyykin alkaa seuraamaan mitä siellä teillä tapahtuu! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Suvi tästä ainoasta kommentista :D

  VastaaPoista
 3. Vaikka tähän projektiin saa aika hyvin päivitystä täällä töissä, niin kiva on silti lukea blogia ja kuulla enemmän sunkin näkökulmaa näihin juttuihin... :)

  VastaaPoista
 4. Ei niin teknistä puolta ;D Ehdotin Kekelle, että oisin senki pistäny tän blogin kirjoittajax, mut ei innostunu ;)

  VastaaPoista