Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Laminaattipohdintoja


Ensiksi kuitenkin kuvaa portaista, jotka valkolakkattua koivua! Eli tuollaisiin nyt päädyttiin ja ilmoitin talotehtaallekkin ;) Kuvasta poiketen meille tulee u-malliset ja kaiteet ovat perinteiset. Mutta väri siis tämä ;)


Kattopaneelit ovat mdfää ja tulevat talotehtaan kautta myös. Väri oli alunperin niissä valkoinen, mutta pienellä rahamäärällä vaihdettiinkin hopeasaarnin väriseksi! Alkoi se maalatun valkoisen määrä jo ahdistaa niin jotain piti tehdä ;D Nää on sitten semmosia joista itekkin tykkää. Ovet ja ikkunan karmit on sitten niitä täysvalkoisia enää ;)


Nyt on sitten alkanut pähkäily jo lattiasta. Laminaattiahan meille tulee, se on ollut alusta asti selvää, mutta sävystä saa tietysti taas tehtyä ison ongelman ;D Ja toinen ongelma on myös se laatu niissä! Siitä mielelläni kuulisin taas kokemuksia ja tietoa, jos jollain on! Että jos on 8 millistä ja käyttöluokka sama, niin onko se ihan yhtä hyvää jos hintaa 10 e tai 30 e m2.. Ja mistä sitä voi tietää mikä on hyvää ja mikä ei jos yrittää halvalla päästä.. :P


Eilen nappailin netistä erilaisia laminaatti vaihtoehtoja ja yritetään miettiä mistä tykättäis. Sitä on mietitty, että se ois vaalea, koska meillä on kuitenkin niin paljon tummanruskeita huonekaluja, että näyttäis tosi pöllöltä, jos ois tummaa koko alapuoli huoneesta ja sitten katto tuota vaaleaa. No näyttäis ihan yhtä pöllöltä jos kattokin ois yhtä tummaa ;) No eniveis, siis voisin kuvitella sisustuksesta tulevan liian raskaan jos sinne valitsisi lattiaan sen mun ehdottoman sisustuslempivärin; tummanruskean ;)


Vaikee on silti oikeesti miettiä mikä ois juuri se oikea värisävy meidän kotiin.. Pitää kiinni mieltymyksistään, hahmottaa kokonaisuus ja olla tekemättä liikaa kompromisseja, jottei koko kodista tulisi yhtäkkiä jotain ihan muuta mistä tykkää..


Yleisesti ottaen tykkään enemmän lämpimän sävyisistä, kuin harmaista, mutta laminaatteja katsellessa on taas ne lämpimät alkaneet tökkiä.. Mietin, että johtuu ehkä männyn yliannostuksesta ;D
Itse oon kovasti tykästynyt näihin ylläolevan tyylisiin laminaatteihin, missä on jotain tekstiä, mutta koitan kovasti miettiä olisiko niistä päällystämään kymmeniä neliöitä paikassa jossa eniten ollaan. Ja voisiko tämä salamarakastumiseni kyseiseen lautaan merkitä sitä, että siihen kyllästyy nopeasti, ja mitäs sitten sen jälkeen.. Pitäisikö tämmöistä käyttää ehkä yläkerrassa, jossa sitä ei katseltaisi niin paljon, hmm..


Tällainen menee varmaan jo liian tummaksi pölyjen näkyvyyden kannalta ;D Ja pitää myös miettiä miltä meidän tumman ruskeat huonekalut näyttäis päällä. Ja kylmemmän sävyn päällä..


Mutta hei, mikäs näistä ois kivoin meille?! :D

5 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kaikki tyynni! :)

  Meillä pohdittiin tuota laminaattia pienen hetken verran, mutta sisustussuunnittelija sai meidän pään kääntymään parketin puoleen. Ihan vain sen takia, että talostamme tulee enemmänkin perinteisen näköinen, että laminaatti olisi ollut vähän huono valinta. Tiiä sit, onko meitä huijattu. ;)

  Mutta hyviä pointteja se sisustussuunnittelija kertoi laminaatista. Eli mitä kalliimpi, sen parempi. Kalliimmat laminaatit eivät kopise niin paljoa kuin mitä halvemmat. Itseäni ainakin ärsyttää niissä se kopina ja kylmyys, mutta senhän ratkaisee lattialämmityksellä. :) Koska laminaatissa on samaa kopioitua kuviota, niin halvasta laminaatista huomaa nopeasti saman toistuvan kuvion. Halvemmissa laminaateissa on mahdollisesti noin. 5 erilaista kuviota, kun taas kalliimmissa laminaateissa kuvia on jo pari sataa. Ja plussaahan on se, ettei laminaatti saa kolhuja samalla tavalla kuin parketti. Mutta vesivahingon sattuessa saa olla laminaatin kanssa olla tarkkana, ettei lattia ala kupruilemaan ja mene piloille.

  Huh, että semmosta mulla! :)

  VastaaPoista
 2. Omaan silmään tuo alin laminaatti näyttää parhaimmalta. Mitä se on? Käyttöluokista mulle on sanottu että olohuoneessa pitäisi olla 31 tai enemmän. Meilläkin laminaatin metsästys kohta ajankohtaista, jokin vaalea harmaa on hakusessa.

  VastaaPoista
 3. Heippa Janet ja kiitos kommentista ja uusista tiedoista ;),Mää en ikinä tunnista ite onko kyseessä laminaatti vai parketti, että muhun menis perinteisessäkin täydestä ;D
  Meille on lattialämmitys tulossa, että kylmyys ratkaistu, saa nähdä miten sitten kopinan kanssa ;D
  Itsellä kokemusta molemmista ja laminaattien keskellä elettiin 3 vuotta koiran kanssa, ei naarmun naarmua missään, parkettien kanssa (tosin jo aiemmin käytettyjen) matoilla peittäen :P Mutta, ei niitä täysin voi tähän tilanteeseen verrata, laminaattiasunnossa ei ollut yläkertaa ja parkettiasunto oli 50-luvulla rakennettu, eli siellä oli vetoisuutta ja yläkertakin eritavalla rakennettu kuin nykyään. Siellä ei kyllä laminaatteja ois voinut ollakkaan, kun lattia eli niin paljon kävellessä ;D

  Anonyymi, PARADOR Trendtime 6 Tammi vaaleanharmaa lankku mattapinta, laminaatti. Käyttöluokka näytti olevan 32 ja hintaa liikaa ;D

  VastaaPoista
 4. Mun tutulla on toi laminaatti jossa kirjoitusta (ainakin keittiössä) ja musta se näyttää tosi kivalta!!

  VastaaPoista
 5. Hei,

  Kuka tietää kenen valmistajan tuo kirjoituslaminaatti on ja minkä hintaista ja sävyistä?

  VastaaPoista