Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Pihaa!

Jei! Kone on palannut korjaus reissulta ehompana kuin koskaan ja taas voi blogia päivittää ihan kuvien kera ;)
Pistetään ensin uudempia kuulumisia ja palataan sitten vanhempiin kuviin vähän myöhemmin, ihan pakko niitä tänne on pistää kun niitä on sitä varten otettu ;). Nopeasti ne työvaiheet unohtaa ja miekkonenkin tykkää blogia lueskella sen takia kun täältä näkee aina kuin paljon onkaan edistynyt :).


Talkoot meillä tosiaan oli silloin pääsiäisviikonloppuna ja piha saatiin raivattua ihan niinkuin pitikin! Tässä kaksi pienintä talkoolaista, jotka tosin tyytyivät vain nukkumaan ja syömään ;). Vielä pari lautakasaa ennenkuin kaivinkoneen voi päästää hommiin mutta sitten alkaa se pihankin muokkaus! Tarkoitus siis todellakin pistää jo takapihaa leikittävään kuntoon, pääsee lapset heti siitäkin nauttimaan ja kun rakennustyömaalla kuitenkin joudutaan hetki asumaan yläkerran ollessa kesken, niin kyllä saa luvan olohuoneen ikkunoista näkyä jotain muuta kuin villapaaleja! Pihaprojekti ei myöskään haittaa talonrakentamista, koska tää on kokonaan mun harteilla, saa nähdä mitä tulee ;).


Tämmöseen jättimäiseen paperiin on sitten väännetty pihasuunnitelmaa. Mikään viherpeukalo en oo ikinä ollut, joten kokeilun kautta mennään mikä suunnitelmista on oikeesti toimivaa ;D. Pihasta tulee lähes täysin syötävä, elikkäs hyötykasveja suurin osa, puut kaikki, yhtä jo siellä kasvavaa lukuunottamatta, tekee herkkuja, omenaa, luumua, kirsikkaa, päärynää jne, ne valitsin jo viime syksynä yhden päivän kansalaisopiston pihakurssilla. Kasvihuone on jo odottamassa pystytystä, yrteille ja salaateille on oma paikkansa heti terassin vieressä ja muut, vähän harvemmin käytetyt saa sitten kasvaa, jos kasvaa, tuolla tontin takana.
Vasempaan takanurkkaan tulee lapsille iso hiekka-alue kivineen ja kantoineen ja siihen viereen ainakin keinut ja leikkimökki. Muurattava grillikin on suunnitelmissa ja toki kauniita kukkiakin jonkun verran tulee, mutta helppohoitoisia vain ;).


Perjantaina kävin lasten kanssa puutarhaostoksilla (ja tapetteja tutkailemassa) ja mukaan lähti 150 kiloa valkoista kiveä Agrimarketin tarjouksesta ja lauantaina vielä miekkosen kanssa haettiin toinen samanlainen satsi :D. Mä niin rakastan tuota valkoista kiveä, sitä oli jo vanhan kodin pihassa ja nyt sitä todellakin tulee tuonne! 12 neliötä pitäisi tuosta satsista saada.


Jyskistä haettiin samalla lisää noita ihania kukkaruukkuja kasa ja lapset valitsivat orvokkeja niihin istutettaviksi. Mansikoita ostettiin myös pariin muuhun ja pinaattia ja salaattia pistettiin kasvamaan myös. Nyt kun ei se oma piha vielä ole istutus kunnossa, niin näillä sai kyllä pahimmat syyhyt kasvatukseen lähtemään ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti