Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Leikkimökki lensi takapihalle ja kaikkea muutakin siellä tapahtui ;)

Nyt tulee sitten paljon kuvia sisältävä pihapostaus ;) Siellä tapahtui muutamassa päivässä niin hirmusti kun ei ollut mies (tai nais) voiman varassa ;)


Tässä siis takapiha ennen muokkausta. Kaavittu osittain kun talolle kaivettiin kuoppaa ja sitten tuota täytemaata talon vierellä.


Pikkuinen kaivuri aloitti mun rääpimän pihasuunnitelman mukaan ylänurkasta, elikkäs ensimmäisenä kaivettiin kuoppa lasten hiekka"laatikolle". Perinteistä laatikkoa ei haluttu, mielessä pyöri joku missä olisi yhdistelty laatikkoa ja kiipeilymahdollisuutta, tai jotain merirosvolaiva tyyppistä. Netissä seikkaillessa vastaan tuli jossain blogissa tehty hiekka-alue puiden katveeseen ja se näytti niin ihanalta, niin siitä tän idea siis lähti ;).


Hiekkiksen viereen molemmille sivuille siirrettiin isot kivet lisää luonnollista leikkipaikkaa antamaan ;)


Tämmöinen kuoppa siitä siis tuli :)


Myöhemmin laatikkoon pistettiin harsokangas ja kipattiin kevyt kokonainen rekkalavallinen hiekkaa, luulis hetkeksi riittävän :D


Tässä hiekka jo levitettynä, mutta kaivurikuski jätti lapsille kivan keon leikittäväksi ;)


Ja naamasta näkee kuinka iloiseksi siitä tultiin ;)


Pihaa kaavittiin vielä vähän enemmän meidän suunnitelmien mukaan ja siirrettiin toisaalta ylimääräistä maata toisaalle ja pihassa seissyt sorakasa levitettiin vielä sen päälle.


Tasoituksen jälkeen maahan kaivettiin oja muoviputkille, joihin voi myöhemmin vetää maakaapelia ulkovalaistusta varten.


Putket pistettiin heti piiloonkin ja päät merkattiin paaluilla, saa niitä pian sieltä kaivellakkin toivottavasti ;)


Myös tulevan terassin perustuksia varten piti kaivaa kuoppa ja kaivurillahan se onnistui hetkessä ;)


Välivaiheessa näyttikin sitten taas todella myllätyltä :D


Mutta myllätystä maasta olikin helppo keräillä maasta esiin ilmestyneitä kiviä! Neiti 3 vee halusi auttaa ja kantoi päänsä kokoisia murikoita, melkoinen voimaneiti ;)


Ja tällä kertaa näin hienoja vaatteita ei neiti ollut valinnut raksaa varten, vaan tultiin synttärikutsuilta suoraan.


Pesussa lähtemättömistä tarhoista oppien seuraavan kerran vois kipaista kodin kautta ;D


Mutta kiviä saatiin hirmuinen määrä ;)


Kaivinkone voi myös estää hauiksen kasvamista kun sillä on niin helppo nostella laastisäkkejä :DSiellä näkyy niitä lasten tekemiä anturamuotteja ;). Miekkonen valoi anturat valmiiksi appiukkoa odottamaan, josta siis varsinainen muurausmestari on tullut tän meidän raksan myötä.


Työ sujuikin kuulemma huomattavasti leppoisammin ja helpommin kuin talvella. Mies nauroi ymmärtävänsä miksi ammattilaiset eivät tee pohjia talvella :D Eipä tarvinnut lämmittää vettä eikä harkkoja, ei rakentaa telttoja eikä tehdä lumitöitä :D Pari tuntia ja homma oli ohi!


Kuusi tolppaa sinne ilmestyi.


Ja sen jälkeen saatiinkin taas koko piha tasaiseksi.


Seuraavana olikin sitten vuorossa mullan tuonti tontille.


Sekä yllärinä meidän vanha leikkimökki!! :) Se siis otettiin mukaan vanhasta kodista, kun oli vain pari vuotta vanha ja ajateltiin, että ei talon rakennuksen ohessa varmaan ihan hetkeen mökkiä saataisi aikaiseksi :D Tuonkin rakentamiseen meni aikoinaan useampi viikko (joten onhan se vauhti miehellä parantunut ;)) Lapset myöskin ovat aina rakastaneet leikkiä mökissä, joten ehdottomasti sellainen meidän pihaan!


Tarkat alkuvalmistelut jotta kuorma-auto pysyy paikoillaan.


Ja koukku kiinni nostohihnoihin ja sitten lento hiabin avulla voi alkaa..


Ja kyllä oli lapsilla jännää ;))


Mökki lenteli siis pari metriä ilmassa pienen matkaa..


kunnes pääsi väliaikaiselle paikalleen, josta vielä jouduttiin siirtämään toisaalle myöhemmin kun ei tutkittu rakentamistapa ohjetta etukäteen ja pistettiin liian lähelle rajaa.


Myöhempi siirto tehtiin kaivinkoneen avulla.


Ja kun annettiin lupa niin mökkiin syöksyi puolen vuoden eron jälkeen kaksi pientä erityisen innokasta leikkijää :)


Ja leikitkin saatiin käyntiin saman tien, kun mökkiin oli jäänyt muutamia kokkausvälineitä ;)


Ja lähes valmis leikkipaikka onkin sitten tuonut jo paljon iloa ;). Kiipeilykiviltä on hauska hypellä pehmeään hiekkaan!


Leikkimökin piti alunperin tulla noiden pienempien kivien paikalle, mutta kun se siirrettiin siitä pois, päätettiin pistää lisää kiviä hyppelyyn siihen. Keppien paikalle tulee omppupuita tai vastaavia.


Ja tässä yleisnäkymä nyt muokatulle pihalle, seuraavaksi sitten niitä istutuksia ja muita ;)


Ja tää pihan ja leikkimestojen pistäminen kuntoon oli kyllä ihan paras ratkaisu ;). Lapset on ennenkin keksineet tekemistä tontilla, mutta itse ei ole silti siellä paljon samalla uskaltanut tehdä, kun on saanut joka välissä käydä kurkkimassa missä ne nyt menevät ja mitä vaaroja missäkin on. Sunnuntaina oltiin neljä tuntia tontilla kaikki ja suurimman osan siitä ajasta lapset leikki nätisti tuolla ja äippä tasoitti seiniä sisällä ja pelkkä vilkaisu ikkunasta aina välillä riitti vahtimiseksi ;). Joten suosittelen ;).


<3


<3

3 kommenttia:

  1. Näyttää hienolle!!! Tykkään ihan hirmuisesti!

    VastaaPoista
  2. Kiitti, niin mäkin ;)) Nyt voi siis teidän lapset tulla sillä aikaa leikkimään kun sä tapetoit meidän seiniä :D :D :D

    VastaaPoista
  3. :D Hyvä suunnitelma! En kyllä tiedä, haluatko tällaista tapetoijaa, jolla projektit vähän tuppaa venymään... ;D

    VastaaPoista