Kiva kun tulit! Täällä seurataan meidän raksaa!
Kommentit ois erittäin toivottavia :)

Lukijat

perjantai 7. tammikuuta 2011

Da house!

Pistetään tässä välissä hiukkasen kuvaa ja tarinaa talosta itsestään, tai sen suunnitelmista.
Kun tontti hankittiin silloin vuosi sitten (huh!) niin alettiin tietysti heti etsimään sopivaa mallia. Meidän tontilla on rakennusoikeutta 261 m2, leveys rakennusalueella on 17 metriä ja 1 2/3 määräys talolle. Ehdoton oma vaatimus meillä oli saada autotalli talon yhteyteen. Muitakin vaihtoehtoja mietittiin, mutta kaikki muut ratkaisut olisivat radikaalisti pienentäneet takapihan osuutta ja sen koosta ei voinut neuvotella; jos on omakotitalo, niin täytyy olla suojattua pihaakin enemmän kuin rivitalossa ;). No 17 metriä leveyttä, jossa autotalli mukana tuntui aluksi hiukan vaikeasti saavutettavalta haaveelta ;D 

Käytiin rakennusmessuilla hakemassa neljä kassillista esitteitä ja selattiin, ei, ei, ei, ei, kunnes löytyi Simons Elementsien Klematis. Eli ihan oikeasti johonkin on saatu se autotalli 17 metriin ja vielä sopiva määrä neliöitäkin! Pohjakin tuntui ihan kohtalaisen mukavalta, mutta siinä ei ollut avointa keittiötä, eikä ovea suoraan takapihalle, yläkertaan oli tehty hirveä määrä lyhtyjä makuuhuoneiden takia ja niitäkin oli meille liikaa, haluttais käyttää mielummin talon päätyjä hyväksi ikkunoille. "Pari" pientä muutosta siis.. Jotka vaikutti taas kaikkeen ja mikään ei toiminut :D Päästiin Klematista ihan livenäkin ihastelemaan, kun otin yhteyttä paikalliseen myyjään ja meidän kaupungissa oli pari vuotta aiemmin rakennettu Klematis. Se oli kyllä tosi hyvä juttu, vaikeaa noita piirustuksia kokemattomana täysin tulkita miltä käytännössä näyttäis!

Jatkettiin selailua, kunnes silmiin osui Sami-talojen Sami 174-K. Rakastuin silmittömästi sen kahden kerroksen erkkeriin! :D Muutoksia siihenkin taloon olisi tehtävä, alkaen saunan siirtämisestä autotallin tieltä, isomman eteisen ja pienemmän aulan tekemisestä jne.. Sinnekkin yritettiin soitella tarjousta pyytämään kun hinnastoa ei ollut nähtävillä ja muutoksista kyselemään, mutta palvelu oli äärimmäisen huonoa parilta edustajalta, tuli mm. luuri korvaan kun sanoi millä asialla oli perjantaina kuuden aikaan, tais olla vapaa jo alkanut.. No, ei huonontanut suunnitelman hienoutta, mutta ainakaan heiltä ei tilattaisi ;).

Oltiin myös hirveitä kamalia ja käytiin myytävien talojen esittelyissä vaan vakoilemassa erilaisia pohjaratkaisuja ilman harkintaakaan ostamisesta :P

Mutta kaiken tän jälkeen sitten todettiin, että ei me löydettäis JUST sellasta mikä haluttais, että ei auttais kun suunnitella se itse tai pyytää apuja ammattilaiselta. Saatiin suostuteltua hommaan Petri Pyhäjärvi, serkkuni mies, joka oli siinä vaiheessa viittä vaille valmis rakennusinssi. Annettiin hänelle pohjat noista molemmista sekä vaatimuslistan itseltä, että teeppäs niistä sitten :D Pari-kolme kuukautta niitä kuvia sitten heiteltiin edes takas, eri kaupungeissa asuessa puhelin selitykset ei aina heti kohdanneet ja Petrilläkin opiskelut ja perhe hoidettavana piirtämisen ohessa ;D Sähköpostilla tuli kuvat, jotka me tulostettiin ja piirreltiin tussilla päälle, tai sitten ruutupaperille ja lähetettiin takaisin, että onnistuuko käytännössä. Ja sitten kun keksi itse ihan buenon idean ja Petri sen piirsi, niin huomasi, ettei se ollutkaan niin bueno mitä oli kuvitellut tai mieli oli jo muuttunut :D Vihdoin kuitenkin kuvat olivat lähes täydelliset ja oma mielikin oli rauhoittunut muutosten suhteen ja alkoi oikeasti hahmottua mitä varmasti haluaa. Pari ongelmaa vielä oli, kuten esimerkiksi takan paikka! Otettiin sitten yksi viikonloppu keväästä jolloin majoitettiin suunnittelija ja serkkuni ja korkattiin lasten mentyä nukkumaan kaljat ja saatiin takallekkin valittua paikka jakamaan tanssilattiaamme ;). "Ylimääräiset" neliöt pistettiin kuistiin ja autotalliin, ettei vaan jää mitään käyttämättä ;D

Sen jälkeen alkoikin tietysti tarjousten pyytämis rumba. Pyydettiin ainoastaan firmoilta, joista oltiin kuultu jotain hyvää ystäviltä ja kavereilta! Vähän ne suunnitelmat sitten sielläkin muuttui ja takka tuli lopulta kuitenkin liian lähelle olohuonetta, mutta kun siinä kerta se kantava palkki niin kai se vaan oli oltava siinä.


Tässä siis kuvat ulkoapäin, tehty Simonsilla, josta siis paras tarjouskin saatiin. Ihan lopulliset kuvat nämäkään ei ole, vessaan ei haluttu pöntön eteen tuota isoa ikkunaa, joten esim. se on mennyt vaihtoon ;).


Talosta tuli myös hiukan "läski" suunnittelijamme mittapuulla ;) mutta taloa piti kasvattaa taaksepäin, kun leveys loppui kesken sen autotallin takia ja tärkeämpää meille oli kuitenkin sisäinen toimivuus kun ulkoinen hienous ;). (Heille itselleen on nyt tulossa kyllä tosi kaunis talo!) Kaikki tarjoukset mitä saatiin, oli muuten ilman tuota katosta parvekkeella, koska se näytti kaikkien mielestä tyhmältä tai toispuoleiselta ;D No, vaadittiin se ihan käytännönsyistä siihen, todettuamme myös, että vain kaksi naapuriamme sen näkevät sivusta päin ja muille sopivasti piilossa ;D


Ja tässä nyt sitten pohjapiirustus Junglehousesta ;). Löytynyt muiden taloja tutkimalla näitä vaatimuksia, sekä tietysti itse käytännössä vanhassa kodissa asumalla, mitkä tähän sitten saatiin pistettyä, joistain tietysti piti luopua neliöiden puutteessa :P. Iso lämmin kuisti, mikä helpompaa lasten kanssa. Ei liian iso kodinhoitohuone (joissain taloissa tuntui olevan neliöitä siellä jättimäisen makuuhuoneen verran), mutta riittävä pyykkirumban pyörittämiseen. Perinteisen altaan mahduttava kylpyhuone kahdella suihkulla. Avoin keittiö josta näkymä kadulle ja ruokailuerkkeri. Iso olohuone takapihalle päin isoilla ikkunoilla ja ovella. Työhuone. Riittävän iso autotalli tulevaisuuden ammatinkehittämiselleni ja miehen roippeille ;)


Yläkerrassa neljä makkaria, joista vanhemmilla iso (lapset muuttivat omiin huoneisiin vasta muutettuamme, eli toinen viihtyi 5- ja toinen 3-vuotiaaksi samassa huoneessa, tilaa siis tarvitaan ;) Piiiiiiitkä vessa, mihin mahtuu kaksi allasta tai yksi iso kahdella hanalla! Vaatehuone ja parveke. Ei saatu sitä kaksi kerroksista erkkeriä tähän suunnitelmaan onnistumaan, sivunaapureilla on, joten sitä tulen kuolaamaan vihreänä sitten aina ;D

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että muutkin on nähny vaivaa talon pohjapiirrustusten kanssa. Itse jo häpeilleen jouduin pyytämään muutoksia meidän pohjaan. tuntui, että joka kerta kun edustaja nähtiin, nii jonkin asia oli alkanut tökkimään. Piirrustuksia siis täälläkin pompotelttin ees sun taas :)

  Tosi hyvältä näyttää tuo teidän pohja, tykkään kyllä! :)

  VastaaPoista
 2. Jee, uusi kommentoija, tervetuloa blogiin ;)

  Melkein puoli vuotta meni tontin hankinnasta tarjousten pyyntiin :P Nolouden lisäksi välillä myös harmitti oma hitaus, kun myöhemmin varatuille tonteille ilmestyi kaivinkoneita, pohjia ja jopa talon seiniä ennen kuin meillä on mitään lyöty lukkoon ;D Mutta sitten piti vaan ajatella, että jos loppuelämäksi tätä yritetään suunnitella, niin ei siinä muutama kuukausi paina ;)

  VastaaPoista
 3. Moi! :) Kiva torppa tulossa! :))

  Me tehtiin samantyyppinen pohjaratkaisu yläkertaan kuin te eli jätettiin sen perinteinen aula + parveke pois ja otettiin tila oman makkarin yhteyteen. Tosin me jätimme vielä tuon "alapuolella" olevan makkarin pois ja isonsimme kylppärin niin, että sinne mahtui suihku tupla-altaan lisäksi ja tuosta makkarin kohdasta saimme sitten vielä ison walk-in vaatehuoneen. Eli 3 makkaria jäi ylös. :) Parhaan talon saa itse suunnittelemalla kun tuntee oman perheensä tarpeet. Vaikuttaahan jo palkästään auringon kulku tontilla ikkunoiden ja huoneiden sijoitteluun.. Harvalle tontille edes sopii valmispohjat sellaisenaan.

  Ja hyvän talon suunnitteluun menee noin vuosi... Mikä kiire valmiissa maailmassa.. ;)

  Raksaintoa talven keskelle!! :)

  t. raksamama

  VastaaPoista